Λαμία: Κάτοικοι έκλεισαν την εθνική οδό διαμαρτυρόμενοι για το νέο hot spot

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας καθώς οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και της Μεγάλης Βρύσης, δύο χωριών κοντά στη Λαμία, έκλεισαν τον κόμβο της εθνικής οδού στο 214 χλμ λίγο πριν τα διόδια της «Μαυρομαντήλας» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή τους.

Από τις 12.30 το μεσημέρι, οι κάτοικοι προχώρησαν κλιμακωτά σε κατάληψη των δρόμων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού αλλά και στους παραδρόμους που είναι κοντά στο συγκεκριμένο κόμβο με οχήματα αλλά και πεζοί. Η τροχαία είχε σταματήσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας τόσο στην περιοχή της Στυλίδας αλλά και στην περιοχή της Ανθήλης.

Οι κάτοικοι της περιοχής σε αποφάσεις των συντονιστικών τους επιτροπών σημειώνουν ότι ο συγκεκριμένος αποκλεισμός είναι συμβολικός και ότι το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είτε με αποκλεισμούς δρόμων είτε με καταλήψεις δημοσίων και δημοτικών κτιρίων και υπηρεσιών.

Όλα τα διερχόμενα οχήματα βρέθηκαν εγκλωβισμένα με τη διακοπή της κυκλοφορίας με συνέπεια να καθυστερήσουν περισσότερο από μιάμιση ώρα το ταξίδι τους καθώς μοναδική διέξοδος προς και από την Β. Ελλάδα είναι η παλιά εθνική οδό από το Δομοκό.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί σε όλα τα σημεία καθώς οι κάτοικοι έχουν αποχωρήσει.

Πηγή ΦΩΤΟ: lamiareport.gr 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ