Κλείσιμο

Κύριο μέλημα η ενεργειακή επάρκεια

"Κύριο μέλημα της ΔΕΗ είναι να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και να διατηρηθεί σε χαμηλό κόστος η παραγωγή ενέργειας", δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Παναγιώτης Αθανασόπουλος κατά τη διάρκεια ημερίδας για την ενέργεια που διοργάνωσε το ΚΚΕ.

Ο κ. Αθανασόπουλος υπεραμύνθηκε των προθέσεων της ΔΕΗ για δημιουργία μονάδων λιθάνθρακα σε αρκετές περιοχές της χώρας και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση εξετάζει προτάσεις συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς αλλά δεν ψάχνει στρατηγικό επενδυτή.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι παλιές μονάδες λιγνίτη της ΔΕΗ θα πρέπει να αντικατασταθούν και ανέφερε ότι η επιχείρηση πραγματοποιεί επενδύσεις σε θερμικές μονάδες και ανανεώσιμες πηγές που αγγίζουν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αντίθετος με τη χρήση λιθάνθρακα εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός και δήλωσε ότι είναι υπέρ της ανάπτυξης των καθαρών πηγών ενέργειας.

Από την πλευρά της, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να είναι κοινωνική ιδιοκτησία ενώ ο εισηγητής του κόμματος Μάκης Παπαδόπουλος είπε ότι η απελευθέρωση της ενέργειας θα οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες τους εργαζόμενους και θα συρρικνωθούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Πηγή: skai.gr