Κυριακάτικη παρέμβαση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων σε Γουδή- Αμπελοκήπους (φωτό)

Σε Γουδή και  Αμπελοκήπους συνεχίστηκαν για τέταρτη Κυριακή από τον Δήμο Αθηναίων οι μεγάλες συντονισμένες επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται με την ταυτόχρονη χρήση πολλών τεχνικών μέσων και επικεντρώνονται κάθε φορά σε μία μόνο Δημοτική Κοινότητα. Στην 7η Κοινότητα από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Καθαριότητας  με πέντε μεγάλα μηχανικά σάρωθρα και αντίστοιχα πλυστικά μηχανήματα σκούπισαν, καθάρισαν κι έπλυναν μεγαλύτερους και μικρότερους δρόμους πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Το χαρακτηριστικό αυτών των Κυριακάτικων  δράσεων είναι ότι γίνονται με μεγάλες τεχνικές δυνάμεις σε λίγες ώρες και σε περιοχές που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τις εργάσιμες μέρες και ώρες εξαιτίας της παρουσίας μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων και της αντίστοιχης κυκλοφοριακής επιβάρυνσης.

Η σημερινή επιχείρηση ακολούθησε αντίστοιχες στην 1η Κοινότητα (Εξάρχεια-Κολωνάκι), στην 3η Κοινότητα (Μεταξουργείο, Βοτανικός, Πετράλωνα) και στην 6η Κοινότητα (Κυψέλη). Η αρμόδια Διεύθυνση έχει προγραμματισμό αντίστοιχων παρεμβάσεων  για όλες τις επόμενες Κυριακές ανεξάρτητες πάντοτε   από το καθημερινό πρόγραμμα καθαριότητας στις 129 γειτονιές της Αθήνας το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς με στόχο της βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών,

Οι δρόμοι που σαρώθηκαν  σήμερα  στην 7η  Δημοτική Κοινότητα, ήταν:

Λεβαδείας
Καρυοφυλλη
Κορινθίας
Δημ. Πύρρου
Αρκαδίας
Πολυγώνου
Σαλώνων
Αιγίου
Ζίχνης
Ζαγοράς
Μεσσηνίας
Τρικάλων
Ήλιδος ( από Κηφισίας έως Μεσογείων)
Φωκίδος (από Κηφισίας έως Μεσογείων)
Εστία (από Κηφισίας έως Μεσογείων)

«Μπορείς να κερδίζεις αγώνες όταν η ομάδα είναι συντονισμένη και αποφασισμένη. Στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου, το παιχνίδι φαίνεται ότι έχει κριθεί. Η ομάδα της καθαριότητας του δήμου θα το κερδίσει. Και μαζί της το κερδίζουν όλοι οι Αθηναίοι, κάθε μέρα» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.


 

Πηγή: skai.gr