Κλείσιμο

Κύκλωμα υπεξαίρεσης αυτοκινήτων

Οργανωμένο κύκλωμα που δραστηριοποιείτο σε υπεξαιρέσεις και κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε στην αγορά με παραποιημένα στοιχεία και πλαστά έγγραφα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Έλληνες (δύο άνδρες και μία γυναίκα 34, 37 και 25 ετών, αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή, ενώ αναζητείται 23χρονος Αλβανός που συνεργαζόταν μαζί τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εδώ και ένα χρόνο οι κατηγορούμενοι αγόραζαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα που ήταν διαλυμένα και στη συνέχεια νοίκιαζαν αυτοκίνητα ίδιου τύπου από εταιρίες ενοικιάσεως τα οποία υπεξαιρούσαν, αντικαθιστούσαν τους αριθμούς πλαισίου με αυτούς των τρακαρισμένων, καθώς και τους αριθμούς κυκλοφορίας, και τα πουλούσαν σε ανυποψίαστους αγοραστές. Κρατούσαν όμως αντικλείδια και αφού τα είχαν πουλήσει πήγαιναν και τα έκλεβαν.

Παράλληλα, έφτιαχναν πλαστά πιστοποιητικά του ΟΔΔΥ με τα οποία παρουσίαζαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα ως προερχόμενα από πλειστηριασμούς, τα κατέθεταν σε αρμόδιες υπηρεσίες μεταφορών και πετύχαιναν με τον τρόπο αυτό την έκδοση νόμιμων αδειών κυκλοφορίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τρία αυτοκίνητα-μαϊμού και κατασχέθηκαν 42.000 ευρώ.
Πηγή: skai.gr