Ξυλοδαρμός- Μετρό: Θέμα ωρών η σύλληψη των δραστών- Στοιχεία κι εκτιμήσεις για τα κίνητρα

Θέμα χρόνου θεωρείται από την ΕΛΑΣ ο εντοπισμός των δύο ατόμων που ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη στον σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας χθες το μεσημέρι (13/1).

Οι αρχές έχουν καταρτήσει μια λίστα υπόπτων με συναφή αδικήματα, από την τράπεζα δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης των ατόμων μέσω των προσώπων τους.

Εάν δεν καταστεί αυτό εφικτό άμεσα, δεν αποκλείεται να δοθεί εισαγγελική εντολή προκειμένου να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες τους όπως προκύπτουν από το επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό της επίθεσης.

Παράλληλα αναζητείται βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς του μετρό σε Ανθούπολη και Άγιο Αντώνιο, στάσεις από όπου εκτιμάται πως επιβιβάστηκαν.

Σημειώνεται πως δεν θεωρείται δεδομένο πως οι δράστες διαμένουν στην Δυτική Αττική, καθώς η ώρα της επίθεσης – νωρίς το μεσημέρι- δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρέθηκαν εκεί  για οποιονδήποτε λόγο, όντες μακριά από τις κατοικίες τους και ενδεχομένως είχαν πάρει τον δρόμο της επιστροφής πριν να επιτεθούν.

Παράλληλα δεν αποκλείεται τα δύο αυτά άτομα να είναι συγγενείς ή και ακόμα και αδέλφια καθώς φορούν πανομοιότυπα ρούχα, κι έχουν παρεμφερές σωματότυπο και χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, παρατηρώντας το βίντεο της επίθεσης, οι αρχές επισημαίνουν ότι ο ένας εκ των δύο, αυτό που κατάφερε και τα περισσότερα χτυπήματα μοιάζει να είναι μεγαλύτερος σε ηλικία και να θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης στον μικρότερο ο οποίος έχει περισσότερο επικουρικό ρόλο στην επίθεση.

Ο σταθμάρχης, μιλώντας στις αρχές, ανέφερε πως είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες καθώς ήρθε σε πολύ κοντινή επαφή μαζί τους.
Σχετικά με την ταυτότητα των δραστών, οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας, δεδομένου του ότι ο σταθμάρχης περιέγραψε πως μιλούσαν καλά ελληνικά χωρίς να αποκλείεται ωστόσο να πρόκειται για αλλοδαπούς που μένουν στη χώρα πολύ καιρό και έχουν άνεση με την γλώσσα.

Η αστυνομία σε κάθε περίπτωση «σκανάρει» καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό από τον σταθμό του μετρό που έχει στη διάθεση της και προσπαθεί να συλλέξει τυχόν γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα προκειμένου τα δύο άτομα να οδηγηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη δικαιοσύνη.

Πηγή: skai.gr