Ξεκρέμαστα νήπια

Ξεκρέμαστα νήπια
Τρέχουν και δε φτάνουν οι γονείς που ενέγραψαν τα παιδιά τους σε νηπιακά τμήματα ιδιωτικών παιδικών σταθμών, τα οποία τελικά δεν κατάφεραν αν πάρουν άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Παιδείας.

Πολλοί γονείς θα αναγκαστούν τελικά να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, αφού οι θέσεις σε κάποιο δημόσιο νηπιαγωγείο είναι περιορισμένες, ενώ πρόβλημα αποτελεί και το ωράριο, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν εξυπηρετεί.

Μετά το νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας για την προσχολική αγωγή, οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που επιθυμούν να λειτουργήσουν και νηπιακά τμήματα θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες υποχρεώσεις, όπως για παράδειγμα αίθουσες 50 τμ ανά 25 παιδιά, ξεχωριστή αυλή και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο τα δημοτικά νηπιαγωγεία δε θα μπορούν να δεχθούν περισσότερα παιδιά ανά τμήμα, ενώ όσα νήπια βρεθούν εκτός, θα φιλοξενηθούν σε όμορα παραρτήματα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να εγγραφούν σε νηπιαγωγεία μακριά από τα σπίτια τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ίδια, αλλά κυρίως για τους γονείς τους.
Πηγή: Βίκυ Παύλου