Ξανά κλειστή η Ακρόπολη

Αποκλεισμένη θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης η Ακρόπολη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι αντιπροσωπεία των συμβασιούχων θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, αλλά τελικά η συνάντηση δεν έγινε γιατί οι συμβασιούχοι δεν αποδέχτηκαν τον όρο να ανοίξουν το μνημείο, για να γίνει η συζήτηση. 

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο κάνει λόγο για μειοψηφία των συμβασιούχων η οποία, όπως αναφέρει, προσποιείται ότι δεν άκουσε την δέσμευση του υπουργείου για ρύθμιση που αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Παράλληλα τους κατηγορεί ότι αγνοούν το τεράστιο εθνικό κόστος της κατάληψης του Ιερού Βράχου προκειμένου να εξυπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες.

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στο Υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η πρωτοβουλία Σαμαρά οδηγεί στη λύση του προβλήματος και δεν συντρέχει πλέον λόγος παρεμπόδισης της λειτουργίας της Ακρόπολης.

Υπενθυμίζεται
, ότι την Τρίτη ο κ. Σαμαράς είπε ότι το θέμα των δεδουλευμένων θα επιλυθεί με τροπολογία, που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Bουλή.

Πηγή: Τελευταία ενημέρωση 13:40