Κρήτη: Νέα επιδείνωση του καιρού- Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται στην Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2020 έως και το μεσημέρι της Παρασκευής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις για το σύνολο του νησιού.

Με ανακοίνωσή της, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, με δεδομένα τα προβλήματα που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, έχει ήδη ενεργοποιήσει το μηχανισμό ετοιμότητας που περιλαμβάνει όπως αναφέρει, όλες τις υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας που έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

«Υπενθυμίζουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις προβλεπόμενες οδηγίες αυτοπροστασίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Μεταξύ των οδηγιών, με τις οποίες καλούνται να ευθυγραμμιστούν οι πολίτες, είναι η ασφάλιση αντικειμένων και πρόχειρων κατασκευών, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Στις μετακινήσεις να φροντίζουν να είναι ενημερωμένοι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου και, αν είναι δυνατόν, να μεταβάλλουν το πρόγραμμα της μετακίνησής τους. Επίσης καλούνται να ευθυγραμμιστούν με οδηγίες που σχετίζονται με την επικινδυνότητα σημείων, όπως δρόμοι που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα (ιρλανδικές διαβάσεις).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ