Κρήτη: Χαμός στα σούπερ μάρκετ - Μεγάλες ουρές και αστυνομική παρέμβαση

Κρήτη: Χαμός στα σούπερ μάρκετ - Μεγάλες ουρές και αστυνομική παρέμβαση

Ακόμα και η παρέμβαση της αστυνομίας ζητήθηκε από πολίτη, που "τρόμαξε" με τις ουρές οι οποίες σχηματίζονται έξω από σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο. 

Σύμφωνα με το cretalive, ο συνωστισμός παρατηρείται σε όλα σχεδόν τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων της πόλης, με τους καταναλωτές να σπεύδουν για τις αγορές του πασχαλινού τραπεζιού. 

Η αστυνομία κλήθηκε σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Μασταμπά, όπου ο συγχρωτισμός ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλος.  

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή οι υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) θα λειτουργήσουν ως τις 19:00.

Τα υπόλοιπα καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί με κρατική απόφαση θα υποδέχονται κόσμο έως τις 21:00.

Να αποφύγουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής συνιστά στους καταναλωτές ο πρόεδρος των κρεοπωλών νομού Ηρακλείου Μιχάλης Βερτούδος.

Οι επαγγελματίες του χώρου δούλεψαν όλες αυτές τις ημέρες εξ αποστάσεως: Δηλαδή, το κρέας “έφευγε” κατά κύριο λόγο, κατόπιν τηλεφωνικών παραγγελιών.

Οι τιμές βρίσκονται στα περσινά επίπεδα: 8,5-9 ευρώ το κιλό το ντόπιο αρνάκι – 9 με 9,5 ευρώ το κιλό το ντόπιο κατσικάκι.

Η κίνηση στα κρεοπωλεία είναι μειωμένη κυρίως όσον αφορά την ποσότητα, μια και ο κορωνοϊός μπλόκαρε τις συναθροίσεις και το σούβλισμα του οβελία.

Υπολογίζεται ότι εφέτος η κατανάλωση θα είναι μέχρι και 50% κάτω: Αντί για ένα ολόκληρο αμνοερίφιο, προτιμάται το 1/4 αυτού.

Οι φούρνοι θα προθερμανθούν πριν ξεκινήσουν το ψήσιμο, ενώ το εκλεκτό και παραδοσιακό γεύμα θα πλαισιώσει η μαγειρίτσα!

Αύριο, Μεγάλο Σάββατο όλα τα καταστήματα λειτουργούν έως τις 20:00. Την Κυριακή του Πάσχα οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία λειτουργούν κανονικά.

Πηγή: Cretalive