Κρήτη: Σήμερα η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Ευγένιου-Παρόντες Μητσοτάκης - Ανδρουλάκης

Αλλαγή σελίδας σήμερα για την Εκκλησία της Κρήτης. Η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου, Ευγενίου, θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αφιχθεί στον Άγιο Μηνά πέντε λεπτά πριν την άφιξη του Σεβασμιώτατου ώστε να ξεκινήσει το διαδικαστικό της προσφώνησης από το δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, και να ακολουθήσει σύντομη αντιφώνηση από τον Αρχιεπίσκοπο.

Παρόντες θα είναι, επίσης, η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Ομιλίες θα εκφωνήσουν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος (κατάγεται από την Γέργερη) καθώς και οι εκπρόσωποι των άλλων Εκκλησιών, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των Εκκλησιών της Ελλάδος και της Κύπρου.

Όσοι εισέλθουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά αρνητικό τεστ rapid ή μοριακό τεστ.

Λόγω της τελετής, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία και η στάθμευση όλων των οχημάτων στα εξής οδικά τμήματα:

- Στο κατερχόμενο τμήμα της οδού Έβανς, από Πύλη Ιησού έως οδό Αβέρωφ, καθώς και στη Πλατεία Κορνάρου και στις οδούς Κυρίλλου Λουκάρεως, Αγ.Μηνά έως συμβολή με Λεωφόρο Καλοκαιρινού κατά τις ώρες 11:00 -14:30 
- Στην οδό Αβέρωφ από Πλατεία Ελευθερίας έως τη συμβολή με οδός ‘Εβανς κατά τις ώρες 14:00 έως 15:00  
- Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.  

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: cretalive.gr