Κρήτη - Κορωνοϊός: Με χειροκροτήματα η έξοδος της ασθενούς από τη ΜΕΘ (βίντεο)

Με τα χειροκτοτήματα των γιατρών και των νοσηλευτών να τη συνοδεύουν, η 62χρονη από την Αργεντινή που εδώ και πολλές ημέρες νοσηλεθυτόταν στην  ΜΕΘ του Βενιζελείου με κορωνοϊό, βγήκε από την Εντατική.

Το βίντεο κατά την έξοδο της ανέβασε στη σελίδα του στο facebook, εμφανώς συσγκινημένος, ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Ανέστης Κιούλπαλής, γράφοντας μάλιστα ορισμένα πράγματα για την περίπτωση της γυναίκας που όπως αναφέρει ο γιατρός " Οι πιθανότητες ηταν συντριπτικά εναντίον της".

Δείτε το βίντεο και τα οσα έγραψε ο γιατρός:

Η συγκίνηση ειναι μεγάλη. Η πρώτη ασθενής μας με σοβαρή λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό βγαίνει από την ΜΕΘ και μεταφέρεται στην πνευμονολογική κλινική. Οι πιθανότητες ηταν συντριπτικά εναντίον της. Τα κατάφερε ομως χάρη στις προσπάθειες όσων διακρίνονται πίσω μου, των νοσηλευτών και των γιατρών της μονάδας και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, πρόσφεραν αυτό που πάντα δίνουν στους ασθενείς μας. Την ευκαιρία της επιβίωσης.
Οφειλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολους, αλλα και στον κρητικό λαό που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη σε μια ξένη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και δεν είχαμε σκηνές μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού, που βλέπουμε δυστυχώς σε άλλες περιοχές του κόσμου.
Το Βενιζέλειο παρότι δεν ειναι νοσοκομείο αναφοράς, έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Ευελπιστούμε με μεγαλύτερη στήριξη να εχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: EKRITI