Kρήτη: Kατέρρευσε λόγω κακοκαιρίας η γέφυρα του Κερίτη

Η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό κατέρρευσε το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς δεν "άντεξε" το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας, παρά τις προσπάθειες θεμελίωσης της γέφυρας που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η γέφυρα, άνοιξε χθες το απόγευμα, εξαιτίας της μεγάλης κατολίσθησης στο Φουρνέ, προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση οχημάτων, ωστόσο σήμερα, το πρωί, κατέρρευσε τμήμα λίγο πριν την είσοδο στην γέφυρα και λίγες ώρες αργότερα, έπεσε η γέφυρα.

Μπροστά από την γέφυρα έχουν τοποθετηθεί τεράστιες πέτρες, ώστε να μην προσπαθήσει να προσεγγίσει κανείς το σημείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σκινές και ο Αλικιανός, έχουν αποκλειστεί εντελώς καθώς δεν υπάρχει πια δρόμος για να συνδέει τα δύο χωριά. 


Οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην πλησιάζουν καθόλου κοντά στο σημείο της κατάρρευσης. 

Δείτε την συγκλονιστική στιγμή της κατάρρευσης της ιστορικής γέφυρας από την Νέα Τηλεόραση η οποία εκείνη την στιγμή έκανε ζωντανή μετάδοση για την κακοκαιρία.

 


Κατέρρευσε και η γέφυρα Πλατανιά


Το μεσημέρι της Δευτέρας κατέρρευσε η γέφυρα του Πλατανιά, στην παλαιά Εθνική Οδό, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει η γέφυρα στο Πατελάρι και δεδομένου της απαγόρευσης διέλευσης από τον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού, η πρόσβαση από Χανιά έχει διακοπεί. 


Βιβλικές είναι οι καταστροφές στο νομό Χανίων που έχει κοπεί στα δύο, από την παλαιά Εθνική Οδό και τον ΒΟΑΚ, με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς, η Κίσσαμος και το Σέλινο να είναι αποκλεισμένα.
Ιδιαίτερα, σύμφωνα με δηλώσεις του Σταύρου Αρναουτάκη στον ΣΚΑΙ έχουν καταρρεύσει 5 ακόμη μικρότερες γέφυρες στον νομό Πλατανιά.

Οι καταρρεύσεις έχουν προκαλέσει την αποκοπή ολόκληρων περιοχών.Έχουμε επίσης σοβαρά προβλήματα στο επαρχιακό και το δημοτικό οδικό δίκτυο, σε ορισμένα τμήματα παρατηρούμε κατολισθήσεις.Να είναι ιδιαίτερα ψύχραιμοι και προσεκτικοί οι οδηγοί, δεν χρειάζονται άσκοπες μετακινήσεις.Ούτε οι πιο ηλικιωμένοι δεν θυμούνται τόσο σοβαρή κακοκαιρία στην Κρήτη, και ειδικά στα Χανιά. Tόνισε.

Μέχρι και τα μεσάνυχτα βροχές

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν την Κρήτη αλλά και τις νότιες Κυκλάδες μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις μάλιστα αναμένεται να επεκταθούν και προς τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση τα ξημερώματα της Τρίτης.

 Προβλήματα στο ρεύμα 

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στις περισσότερες περιοχές του νομού Χανίων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Όπως επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών.

 

Πηγή: Flashnews , ΑΠΕ, skai.gr 
Πηγή Φωτό: Flashnews
Πηγή Βίντεο: Nέα Τηλεόραση Κρήτης