Κρήτη: Γιατρός συνελήφθη με το... φακελάκι ανά χείρας

Παχυλό "φακελάκι" ζήτησε ένας γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ωστόσο είναι πλέον αντιμέτωπος με το νόμο. Ο γιατρός ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, "αμοιβή" 2.000 ευρώ για να προχωρήσει στην επέμβαση, αφού "ανέβασε" την ταρίφα σε σχέση με την αρχική διαπραγμάτευση με τον ασθενή.

Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον ασθενή να απευθύνεται στην αστυνομία και να προχωρά σε επώνυμη και γραπτή καταγγελία. Οι άντρες της Ασφάλειας Ηρακλείου προσημείωσαν 400 ευρώ σε χαρτονομίσματα και μετά από συντονισμένη επιχείρηση ο γιατρός συνελήφθη. Ο γιατρός οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.

Να σημειωθεί ότι άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου, μετά και την αποκάλυψη του περιστατικού καθώς ο γιατρός τέθηκε ήδη σε αργία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος γιατρού Νοσοκομείου της Κρήτης, για δωροληψία υπαλλήλου.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία απαίτησε χρηματικό ποσό, για ιατρική πράξη που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης και μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού το οποίο και κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.