Κρήτη: Αλκοολούχα ποτά και προϊόντα «μαϊμού» εντόπισε το ΣΔΟΕ σε αποθήκες

Στη σύλληψη ενός ατόμου και στο σχηματισμό δικογραφίας για ακόμη πέντε άτομα προχώρησαν οι αρχές σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με κλιμάκιο υπαλλήλων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Αττικής, για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστους και συνελήφθη ένας 28χρονος για πώληση οινοπνευματωδών ποτών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ανδρών ηλικίας 51 έως και 54 ετών και μιας 62χρονης γυναίκας, για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.

Ειδικότερα, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα και σε αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές των δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Ρεθύμνου, που χρησιμοποιούσαν τα έξι άτομα.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 56.851 είδη προϊόντων απομίμησης (είδη ένδυσης και υπόδησης, τσάντες, πορτοφόλια, αρώματα, ρολόγια, γυαλιά) διαφόρων επώνυμων εταιρειών, 161.500 στάμπες επωνύμων εταιρειών, 2.056 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών (551 φιάλες του ενός λίτρου και 301 φιάλες των 5 λίτρων) και 5 μηχανήματα εκτύπωσης και τοποθέτησης σταμπών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ