Κρίνεται από δάσκαλους και μαθητές

Κρίνεται από δάσκαλους και μαθητές
Ικανοποιημένη από το γεγονός ότι το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού θα συνεχίσει να διδάσκεται στα σχολεία εμφανίζεται η επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας Μαρία Ρεπούση.

Καταφέραμε να διασώσουμε ένα βιβλίο που είναι καινοτόμο και κομίζει νέα στοιχεία στην εκπαίδευση. Είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα από τη βελτιωμένη έκδοση το βιβλίο θα συνεχίσει να διδάσκεται δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής.

Παράλληλα, σε άλλη συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η κ. Ρεπούση δέχεται ότι το βιβλίο είχε μικρολάθη και αστοχίες, αλλά όχι
Οι
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαδικασία αξιολόγησης του βιβλίου, μετά τις
Η αξιολόγηση θα γίνει μέσα στο επόμενο σχολικό έτος, ενώ εάν αποφασιστεί
Μεταξύ των περίπου 15 ερωτήσεων στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν δάσκαλοι και μαθητές είναι: Έχετε συναντήσει επιστημονικές ανακρίβειες;, Το βιβλίο είναι απαλλαγμένο από προκαταλήψεις;, Είναι το βιβλίο σαφές, σας ωθεί να κάνετε εργασίες, να συνεργαστείτε με τους συμμαθητές σας;

Σε πολιτικό επίπεδο, πάντως, από τις κινήσεις του υπουργείού Παιδείας φάνηκε ότι η κυβέρνηση επεδίωκε πάση θυσία την αποκλιμάκωση της έντασης.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι η κ. Γιαννάκου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσης προκειμένου να αποφορτιστεί περαιτέρω ο δημόσιος διάλογος.

Παράλληλα, η πρόταση του υπουργείου να μοιράσει στους μαθητές το βιβλίο της Διδούς Σωτηρίου Ματωμένα Χώματα κρίθηκε άκρως αξιοποιήσιμη επικοινωνιακά, γι' αυτό και η κ. Γιαννάκου ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση.
Πηγή: skai.gr