Κούρσα τρόμου για οδηγό ταξί στην Κρήτη: «Με χτύπησαν με σκεπάρνι και πήγαν να με πνίξουν»

Κούρσα τρόμου για οδηγό ταξί στην Κρήτη: «Με χτύπησαν με σκεπάρνι και πήγαν να με πνίξουν»

Νυχτοκάματο τρόμου θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ με πρωταγωνιστή έναν 59χρονο οδηγό ταξί ,που ενώ βρισκόταν εν ώρα εργασίας, όταν δύο πελάτες που επέβαιναν στην κούρσα του, του επιτέθηκαν με ζώνη και σκεπάρνι για να τον ληστέψουν.

Ο ίδιος μιλώντας στο neakriti περιγράφει τα όσα συγκλονιστικά έζησε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 11, όταν οι δυο αλλοδαποί άντρες, με καταγωγή την Ρουμανία, τον καλούν από το Πετροκεφάλι για να τους μεταφέρει στις Μοίρες. 

Φθάνοντας εκεί, διαπιστώνουν ότι το καφενείο είναι κλειστό και τότε οι δράστες ζητούν από τον ταξιτζή να τους επιστρέψει και πάλι πίσω στο χωριό που διαμένουν.

«Κατά την επιστροφή λοιπόν, στα μέσα του δρόμου μου είπαν να αλλάξω πορεία και να πάρω άλλο δρόμο. Εγώ αρνήθηκα και τότε οι ίδιοι εξαγριώθηκαν. Μου ζήτησαν μάλιστα να μου δώσουν χρήματα και όταν τους είπα όχι, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Ο συνοδηγός έβγαλε ένα μικρό τσεκούρι και με απειλούσε. Μου έβαλε και τα χέρια στο πρόσωπο και την μύτη για να μην μπορώ να αναπνέω. Προσπαθούσα να αμυνθώ και την ίδια ώρα που παλεύαμε, ο άλλος μου έβγαλε τη ζώνη του και μου την έβαλε στο λαιμό και με έσφιξε. Τότε εγώ έχασα τις αισθήσεις μου».

Σωτήρια στάθηκε ωστόσο η παρουσία από την περιοχή μίας γυναίκας που είδε ξαπλωμένο τον 59χρονο στο δρόμο. Έντρομη πήγε στο καφενείο και ζήτησε βοήθεια από τους συγχωριανούς.

«Περνούσε η γυναίκα και με είδε ξαπλωμένο. Έτρεξε και το είπε στους συγχωριανούς. Αμέσως ήρθαν οι άνθρωποι ενώ ήταν ακόμη οι δράστες στο ταξί μου και έψαχναν. Μόλις είδαν τα αυτοκίνητα πήγαν να φύγουν. Ο ένας έφυγε, ο άλλος μπερδεύτηκε και τελικά δεν γλύτωσε αφού τον έπιασε η αστυνομία».

Ο 59χρονος Σ.Γ. μετέβη στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί κατευθείαν  στο ΠΑΓΝΗ.

«Στο νοσοκομείο δεν έμεινα, έκανα τις εξετάσεις που έπρεπε και μετά έφυγα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα σοβαρά , μόνο κάποια χτυπήματα με μάτωμα στο πρόσωπο και την μύτη μπροστά, ενώ ο ιατροδικαστής μου είπε ότι θα μιλήσει με αστυνομία για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο ίδιος πάντως δεν κρύβει την ανησυχία του για το τι μπορεί να συναντήσει κάθε φόρα που παραλαμβάνει πελάτη , υπογραμμίζοντας πλέον με έμφαση ότι από εδώ και στο εξής θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τους πελάτες κυρίως με τα τηλεφωνήματα που θα δέχεται τις βραδινές ώρες.

«Δεν θα εξυπηρετήσω ανθρώπους που δεν τους γνωρίζω, παρά μόνο ανθρώπους  που ξέρω πολύ καλά».

Και οι δύο άντρες τελικά συνελήφθησαν ενώ από τα 50 ευρώ που έκλεψαν , οι αρχές βρήκαν και παρέδωσαν τα 30 ευρώ στον παθόντα.

Πηγή: Nea Kriti