Κορωνοπάρτι ΑΠΘ: Μάχη να μη χάσει το πόδι του δίνει ο 23χρονος που τον παρέσυραν με σκαπτικό μηχάνημα

Μάχη για να μη χάσει το πόδι του δίνει ο 23χρονος που τραυματίστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε κορωνοπάρτι μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , όταν νεαρός, υπό την επήρεια αλκοόλ, έβαλε μπρος σκαπτικό μηχάνημα που βρήκε σε εργοτάξιο και τον παρέσυρε, πολτοποιώντας το πόδι του κάτω από την ερπύστρια.

Ο νεαρός διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε επέμβαση. Ήταν το έκτο Σαββατοκύριακο που διοργανώθηκε πάρτι μέσα στους χώρους του Αριστοτελείου, παρά τις αλλεπάλληλες εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Συγκλονίζει η μητέρα του, η οποία δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ3 ότι θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου. Όπως είπε με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του 23χρονου, οι γονείς παρακαλούν να φυλάσσεται το ΑΠΘ, ώστε να μη γίνονται κορωνοπάρτι στους χώρους του και ότι, εάν υπήρχε φύλαξη, το παιδί της δεν θα ήταν τώρα σοβαρά τραυματισμένο, με τον φόβο να του κόψουν το πόδι.

Ελεύθεροι οι τρεις νεαροί για το πάρτι στο ΑΠΘ

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η δίκη των τριών νεαρών που συνελήφθησαν χθες Δευτέρα το απόγευμα για το κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ.

Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 24, 18 και 21, ζήτησαν και πήραν αναβολή για την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Οι τρεις νεαροί είχαν θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό σύστημα αυτοκινήτου το οποίο είχε εγκατεστημένα ηχεία και ενισχυτή ήχου μεγάλης ισχύος, προσελκύοντας αριθμό ατόμων πέριξ αυτού τα οποία συνωστίζονταν και δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, ταυτοποίησαν τα στοιχεία και συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς που παραβίαζαν μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού και διατάρασσαν την κοινή ησυχία, σε υπαίθριο χώρο του Α.Π.Θ.