Κλείσιμο

Κορωνοϊός- Χαρδαλιάς: Παρατείνεται για 7 μέρες η καραντίνα στον Εχίνο

Παρατείνεται το καθεστώς καραντίνας για το χωριό Εχίνος του δήμου Μύκης στην Ξάνθη όπως ανακοίνωσε, κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την εξάπλωση του κορωνοιού στην χώρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως εξήγησε ο κος Χαρδαλιάς η καραντίνα θα διαρκέσει επτά ακόμη ημέρας και η απόφαση αυτή πάρθηκε για προληπτικούς λόγους, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και στοιχεία που αφορούν την ιδιαιτερότητα της εν λόγω περιοχής.

Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε την λήξη της καραντίνας για την Δαμασκηνιά και την Δραγασιά.

"Δηλώνω ευγνώμων και υπερήφανος για τον βαθμό προσήλωσης στα μέτρα", ανέφερε.

Όπως δήλωσε τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι τα μέτρα αποδίδουν ενώ τόνισε πως ο Απρίλης θα είναι ο πιο κρίσιμος και δύσκολος μήνας.

"Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, για αυτό και τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας παρατάθηκαν", πρόσθεσε δηλώνοντας πως η κοινή προσπάθεια δείχνει να δικαιώνεται αλλά "εάν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε".

"Ο στόχος εβδομάδα με εβδομάδα δείχνει να επιτυγχάνεται αρκεί να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα", υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο κος Χαρδαλιάς ανέφερε πως καταγράφηκαν 21308 πρόστιμα για παραβάσεις κυκλοφορίας, 359 για παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων αλλά και 30 παραβάσεις όσον αφορά τον κατάπλου ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Σε σχέση με το Πάσχα ο υφυπουργός είπε ότι φέτος θα το γιορτάσουμε διαφορετικά, μακριά από συγγενείς, φίλους και εκκλησίες προκειμένου του χρόνου να καταφέρουμε να το γιορτάσουμε όπως είθισται.

Παράλληλα εξέφρασε το προβληματισμό του για φαινόμενα που σημειώθηκαν σε 2 εκκλησίες στην Πάτρα και την Αγία Βαρβάρα.

"Ουδείς δεν μπορεί να λειτουργεί εκτός νόμων και κανόνων", υπογράμμισε κάνοντας λόγο για φαινόμενα φανατικών που δρουν αντίθετα προς την θέση και της Εκκλησίας.

Πηγή: skai.gr