Κορωνοϊός-Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις από Πέμπτη 24/9

«Από Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι θερινές παραστάσεις (εκτός των θερινών κινηματογράφων)» ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία του κορωνοιο στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά οι διοργανωτές θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, εφόσον το επιθυμούν και στο μέτρο του εφικτού, θα υπάρχει πρόβλεψη να μεταδοθούν οι εκδηλώσεις σε live streaming από την ΕΡΤ.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα έναρξης των προγραμμάτων κλειστών και θεατρικών σκηνών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους. 

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας» ανέφερε μεταξύ άλλων. Όπως ανέφερε, από 20/2 έως και την Κυριακή 20/09, έχουν καταγραφεί 15.142 κρούσματα εκ των οποίων τα 4.363 είναι ενεργά.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και πάλι στο σύστημα τηλεργασίας το οποίο ισχύει από σήμερα στους εργασιακούς χώρους και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων.

Σε σχέση με όσα ακούγονται για ενδεχόμενο lockdown, ο υφυπουργός σημείωσε πως «ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα. Γι’αυτό θα πρέπει να εφαρμόζουμε τα ισχύοντα. Αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια, ας φροντίσουμε να περάσουμε και αυτή τη φάση με επιτυχία».

«Τα όπλα μας είναι γνωστά: Η κοινωνική απόσταση, η μάσκα και η τήρηση των κανόνων υγιεινής, γιατί τηρώντας τα μέτρα θα βγούμε νικητές», πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας αναφέρθηκε και στα στατιστικά στοιχεία από τους ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Είπε ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν γίνει πάνω από 300.000 έλεγχοι. Έχουν διαπιστωθεί πάνω από 12.0001 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 13.079 πρόστιμα. 

Δειτέ αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Χαρδαλιάς για την πορεία του κορωνοιου στην χώρα μας εδώ

Πηγή: skai.gr