Κορωνοϊός: Βγήκε από τη ΜΕΘ ο 9χρονος Μάριος από την Πάτρα

Βγήκε πριν από λίγο από τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, o 9χρονος Μάριος που νόσησε με κορωνοϊό κι εμφάνισε βαριά πνευμονία.

Βγαίνοντας από τη ΜΕΘ, η εντατικολόγος Αλεξία Παπαθεωδοροπούλου του έδωσε τον έπαινο της ζωής και αφού και το προσωπικό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και στη συνέχεια έκαναν όλοι μαζί το σήμα της νίκης. 

Όπως δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Ηλιάδης, εντατικολόγος Παίδων, υπεύθυνος της Μονάδας και διευθυντής του ΕΣΥ «έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωής με τον Μάριο. Είχαμε δώσει υπόσχεση στη μητέρα του, γιατροί και νοσηλευτές ότι θα της τον δώσουμε χαμογελαστό πίσω στην αγκαλιά της». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, δόθηκε μάχη για να μην διασωληνωθεί το παιδί, καθώς η κατευθυντήρια οδηγία σε όλο τον κόσμο είναι στο μέτρο του δυνατού να αποφεύγονται οι διασωληνώσεις. 

Σημειώνεται ότι ο 9χρονος βγήκε από τον μη επεμβατικό αναπνευστήρα το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, και οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του ήδη από χθες. 

Την ίδια ώρα, ένα 11χρονο παιδί από τη Λευκάδα που νοσεί με κορωνοϊό μεταφέρεται στην Πάτρα και σύμφωνα με πληροφορίες η εικόνα του είναι σχετικά καλή. 

Πηγή: skai.gr