Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Χωρίς ΜΕΘ COVID ξεκίνησε η εφημερία 2 νοσοκομείων

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, με τα νοσοκομεία «Γεώργιος Γεννηματάς» και ΑΧΕΠΑ να αρχίζουν απόψε την εφημερία τους με την πληρότητα στις ΜΕΘ COVID στο 100%.

Ειδικότερα καλυμμένες είναι και οι 17 κλίνες ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», ενώ οι γιατροί καταβάλουν προσπάθεια να βρεθούν δυο κλίνες ΜΕΘ COVID για ασθενείς που είναι λίγο πριν τη διασωλήνωση.

Στο ΑΧΕΠΑ καλυμμένες είναι και οι 44 κλίνες ΜΕΘ COVID.

Συμφώνα με γιατρούς και νοσηλευτές, ασθενείς διασωληνώνονται ακόμα και σε άπλες κλίνες,  ενώ πλέον διασωληνώνονται και 30αρηδες.

Λογω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών, στήθηκε κινητό νοσοκομείο εκστρατείας, στο  χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη, για να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό.

Το νοσοκομείο αποτελείται από κοντέινερ που φιλοξενούν γραφεία, χώρους εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει και η μεταφορά ασθενών με κορωνοιό, στις δυο ιδιωτικές κλινικές που έχουν επιταχθεί.

Χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ COVID, άρχισε την Κυριακή και η εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 20 εισαγωγές σε κάθε εφημερία, ενώ ο δείκτης μετάδοσης έχει πέσει κάτω από το 1.

Πηγή: skai.gr