Κορωνοϊός: Στις 15.30 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά- Ποια είναι τα νέα μέτρα

Κορωνοϊός: Στις 15.30 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά- Ποια είναι τα νέα μέτρα

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει στις 15:30 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει «πλαφόν» στα 50 άτομα για κάθε είδους συγκέντρωση, περιορισμένο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων, όπως εφαρμόστηκε και στον Πόρο, αλλά και την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 σε συγκεκριμένες περιοχές ώστε να αποστέλλονται μηνύματα με συστάσεις για αυτοπροστασία και αποφυγή συνωστισμού. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ζητήσει στους πολίτες που γυρίζουν από διακοπές σε νησιά με αυξημένα κρούσματα να υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό ή σε καραντίνα 7 ημερών. 

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους πολίτες και μεταξύ άλλων έστειλε μήνυμα στους νέους: «Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας».
 

Πηγή: skai.gr