Κορωνοϊός: Καθημερινή απολύμανση των νοσοκομείων από τον Δήμο Αθηναίων (pics)

Συστηματική καθημερινή απολύμανση όλων των δημόσιων νοσοκομείων της πόλης έχει ξεκινήσει τον τελευταίο μήνα ο  Δήμος Αθηναίων συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις του στην προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Η πρόσφατη παραλαβή υπερσύγχρονων οχημάτων που τετραπλασίασαν τις δυνατότητες των ανθρώπων της Καθαριότητας στον τομέα «πλύσιμο - απολύμανση» έχει σαν αποτέλεσμα κάθε μέρα πλέον, όχι μόνο να πλένονται αλλά και να απολυμαίνονται σχολαστικά όλοι οι χώροι πρόσβασης  στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας, ανάμεσα στα οποία είναι και τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Η διαδικασία γίνεται με απολυμαντικό υγρό σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του επιστημονικού δυναμικού του Δήμου, ώστε να είναι απολύτως αποτελεσματική και ταυτόχρονα ασφαλής για το κοινό. Άλλωστε και οι περίπου 150 εργαζόμενοι που καθημερινά απασχολούνται στην διαδικασία του πλυσίματος και της απολύμανσης της πόλης είναι εφοδιασμένοι με τα πιο σύγχρονα μέσα για την προσωπική τους ασφάλεια (γυαλιά, μάσκες, ειδικές φόρμες και μπότες).

Ειδικότερα, τα δημόσια νοσοκομεία στα οποία τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες πραγματοποιούνται απολυμάνσεις επτά μέρες την εβδομάδα είναι τα εξής:

1η Δημοτική Κοινότητα

- Ευαγγελισμός - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

- ΝΙΜΤΣ

- Πολυκλινική - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

- Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

5η Δημοτική Κοινότητα

- Παμμακάριστος

7η Δημοτική Κοινότητα

- Σωτηρία - Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών

- Αλεξάνδρα - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

- 401 - Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

- 251 - Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

- Γ. Γεννηματάς - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

- Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

- Νοσοκομείο Παίδων  «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

- Άγιος Σάββας - Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών

- ΕΛΠΙΣ - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

- Ιπποκράτειο - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

- Λαϊκό - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

- Αρεταίειο

- Αιγινήτειο

Παράλληλα, απολυμάνσεις γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και σε χώρους έξω από ιδιωτικές κλινικές ενώ συνεχίζονται με πολύ μεγάλες δυνάμεις σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πλατείες, χώρους έξω από σταθμούς μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτίρια αλλά και όπου χρειάζεται προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

«Το προηγούμενο διάστημα που ξεκινήσαμε τις μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας, αποτέλεσε εμπειρία για τις απολυμάνσεις. Είναι η ίδια πρακτική που μας επιτρέπει να κάνουμε επιχειρήσεις απολύμανσης μεγάλης κλίμακας, κυρίως σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία αλλά και σε ολόκληρη την πόλη. Μπορούμε και κάνουμε απολύμανση παντού» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: skai.gr