Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Τσιόδρα για Αττική, Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

Καμπανάκι κινδύνου για την Αττική, την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος στη συμμετείχε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών. 

Όπως επισήμανε στις τρεις αυτές περιοχές παρατηρείται έντονα αυξητική τάση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες.

Όπως καταγράφεται στις ιχνηλατήσεις, στις οποίες αναφέρθηκαν στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, οι χώροι διασκέδασης και οι συναθροίσεις είναι οι βασικές εστίες μετάδοσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασε τους πίνακες με την εμβολιαστική κάλυψη ανα περιφέρεια και τόνισε ότι είναι παντού διαθέσιμα και εμβόλια και ραντεβού.

Οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επεσήμαναν τη σημασία συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του εντοπισμού συγκεκριμένων προβλημάτων ανα περιοχή, ώστε να γίνει στοχευμένη εμβολιαστική προσπάθεια. Από πλευράς όλων των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πήραν το λόγο εκφράστηκε η ανάγκη να ενταθεί η εμβολιαστική εκστρατεία  και να γίνει ακόμη πιο στενή η συνεργασία με την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας αλλά και με την εκκλησία για την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού.

Πηγή: skai.gr