Κορωνοϊός: Η καραντίνα οδήγησε σε εφευρετικούς... τρόπους γυμναστικής!

Της Άννας Μαρούλη

Iδιοκτήτες γυμναστηρίων αλλα και πελάτες τους ανυπομονούν να ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ όλα τα γυμναστήρια της χώρας είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, και έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

Ωστόσο, όσο τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά, λάτρεις της γυμναστικής βρίσκουν τους τέλειους τρόπους για εξάσκηση.

Όπως δείχνει η εικόνα, ένας άνδρας κάνει την εξάσκησή του σε μια στήλη φωτισμού σε περιοχή του Πειραιά (Πειραϊκή) κατα την διάρκεια μιας ζεστής μέρας δείχνοντας πως αν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος για γυμναστική.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατα την διάρκεια της καραντίνας άτομα όλων των ηλικιών βγήκαν σε πάρκα, άλση, πλατείες αλλά και δρόμους κάνοντας το καθημερινό τους τρέξιμο, ή τις ασκήσεις γυμναστικής τους με την επιλογή 6 (που αφορούσε τη μετακίνηση για σωματική άσκηση και η οποία αποτέλεσε το δημοφιλέστερο μήνυμα προς το 13033). Μια καλή συνήθεια του lockdown που φαίνεται ότι έμεινε και αφότου επιστρέψαμε στην κανονικότητα.

Πηγή: skai.gr