Γκάγκα σε ΣΚΑΪ για Θεσσαλονίκη: Λογικά κάπου συνεχίζεται η μόλυνση

«Τα πράγματα είναι δύσκολα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε η Μίνα Γκάγκα διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Μάρκο Δεϊμέζη.

Απηύθυνε έκκληση για περισσότερα «χέρια» για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι εθελοντές. «Όλοι όσοι είμαστε στην Υγεία να βοηθήσουμε. Όποιος δεν ασχολείται με τμήματα Covid πρέπει να έχει το κουράγιο να το κάνει», τόνισε η κ. Γκάγκα.

Σημείωσε πως το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσουν εντελώς οι επαφές προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα.
Μιλώντας για τον υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη 20 ημέρες μετά την έναρξη του lockdown, η κ. Γκάγκα είπε ότι «λογικά κάπου γίνεται μόλυνση». Τόνισε πως δεν πρόκειται για κρούσματα που κόλλησαν τον ιό πριν από την έναρξη του lockdown αλλά για μολύνσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της καθολικής απαγόρευσης.

«Τα κρούσματα δεν κάνουν ποτέ 25 μέρες να εμφανιστούν. Τα περισσότερα εμφανίζονται στην εβδομάδα. Μερικά εμφανίζονται στο 14ήμερο και σπάνια μπορεί να εμφανιστούν στην 3η εβδομάδα», σημείωσε η κ. Γκάγκα.

«Άρα κάτι δε γίνεται καλά, άρα κάπου δεν προσέχουμε πολύ», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν εστίες ή αν δεν τηρούν οι πολίτες τα μέτρα ενώ βρίσκονται στο δρόμο ή στη δουλειά με τους συναδέλφους τους.

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν είμαστε σε θέση να μιλάμε για κάτι τέτοιο, αλλά για τα άμεσα προβλήματα που απειλούν τη ζωή των συνανθρώπων μας.

Πηγή: skai.gr