Κλείσιμο

Στο «τραπέζι» η χαλάρωση των μέτρων σε διασκέδαση, γήπεδα, σχολικές εκδρομές

Βήμα βήμα θα αρχίσουν να επιστρέφουν οι εμβολιασμένοι στην κανονικότητα. Οι σκληροί δείκτες, άλλωστε, βελτιώνονται σταθερά. Σήμερα ανακοινώθηκαν 20.361 νέες διαγνώσεις σε πολύ μικρό αριθμό όμως τεστ με τη θετικότητα να εκτοξεύεται στο 16,23%. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 78 ασθενείς. Μειούμενος βαίνει ο αριθμός των διασωληνωμένων που υποχώρησαν στους 494, ενώ πτώση καταγράφουν και οι εισαγωγές. 

Με την πανδημία να κινείται σε τροχιά αποκλιμάκωσης, την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών. Η κυβέρνηση θα εισηγηθεί αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα με τους ειδικούς να προσανατολίζονται σε εξαιρέσεις κατά περίπτωση. Επίσης, θα ζητήσει επαναφορά της όρθιας διασκέδασης και επιστροφή των σχολικών εκδρομών και σύμφωνα με πληροφορίες και τα δύο αναμένεται να γίνουν αποδεκτά.

Οι ειδικοί θα συζητήσουν και το θέμα των καρναβαλιών, για τα οποία πιθανόν θα επιτρέψουν τις ελεγχόμενες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, όχι όμως τις παρελάσεις.

Ωστόσο, η επιστροφή στην κανονικότητα θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 70,8% του γενικού πληθυσμού, ενώ την αναμνηστική δόση έχει κάνει μετά την παρέλευση του επταμήνου το 93,2% των δικαιούχων. 
 

Πηγή: skai.gr