Κορωνοϊός- Ελλάδα: Στο μικροσκόπιο των αρχών ψευδές εργαστηριακό τεστ

Σοβαρό περιστατικό με ψευδές αρνητικό εργαστηριακό τεστ δυο ταξιδιωτών έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών. 

Ειδικότερα, τα στελέχη του τμήματος ασφάλειας Νέας Σμύρνης εξετάζουν το ενδεχόμενο ύπαρξης "φάμπρικας" έκδοσης πλαστών αρνητικών μοριακών τεστ μετά από καταγγελία γυναίκας, μικροβιολόγου η οποία διατηρεί ιατρείο στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με την γιατρό, είχε επικοινωνήσει μαζί της ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Αμερικής στα Πατήσια, με τον υπάλληλο να την ρωτά για δύο αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν ξεχάσει εκεί τα δύο μοριακά τεστ και δεν μπορούσαν να τους βρουν για να τα επιστρέψουν.

Η μικροβιολόγος, πήρε τα στοιχεία που της δόθηκαν από το ταξιδιωτικό γραφείο (αριθμός αστυνομικής ταυτότητας) και κοιτώντας το αρχείο της, διαπίστωσε ότι δεν είχε πραγματοποιήσει τα μοριακά τεστ αυτά καθώς δεν τους είχε πελάτες.

Παράλληλα, όταν είδε τα έγγραφα στο αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης, διαπίστωσε ότι ήταν πλαστά ενώ οι αρχές με την σειρά τους διέκριναν πως στα εν λόγω έγγραφα υπήρχαν σφραγίδες γνωστού μικροβιολογικού εργαστηρίου στα Πατήσια, το οποίο με την σειρά του δηλώνει άγνοια μη έχοντας προβεί επίσης σε εξέταση των συγκεκριμένων ατόμων.

Οι εκτιμήσεις των αρχών είναι ότι οι προαναφερθέντες έχουν κατασκευάσει εξ αρχής ψεύτικα πιστοποιητικά έχοντας πλαστογραφήσει τις σφραγίδες του μικροβιολογικού κέντρου και της γιατρού.

Παράλληλα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός ευρύτερου κυκλώματος που τροφοδοτεί ενδιαφερόμενους με ψεύτικα πιστοποιητικά.

Πηγή: skai.gr