Κορωνοϊός: Αγωνία για τον 8χρονο με επιπλοκές Covid στο Ρίο- Τι ζήτησε από τους γονείς του

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του 8χρονου Γιάννη δηλώνουν οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο. Το παιδί παρουσίασε μια σπάνια επιπλοκή, ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που εμφανίζεται σε παιδιά που έχουν νοσήσει ή μολυνθεί από κορονοϊό.

Ο 8χρονος Γιάννης εμφάνισε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου και λόγω των εργαστηριακών εξετάσεων της οικογένειας του -καθώς ο πατέρας του είχε νοσήσει- και του ιδίου, κρίθηκε αναγκαίο η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο.  Το παιδί δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Από την Παρασκευή, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης «το παιδί μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ την Παρασκευή με επιπλοκές από τον κορονοϊό. Υποστηρίχθηκε με μηχάνημα μη επεμβατικού αερισμού και με καρδιολογικά φάρμακα. Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή αλλά σταθερή. Ανταποκρίνεται θετικά στη φαρμακευτική αγωγή και ευελπιστώ ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερα».

Οι γονείς βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του και όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ ο Γιάννης τους «ζήτησε τα αδέρφιά του να μην ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του».

Πηγή: ΕΡΤ