Κλείσιμο

Κόντρα Πολάκη με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος αποφάσισε να τον παραπέμψει στο πειθαρχικό για τις δηλώσεις του αναφορικά με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. 

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Facebook: «Άντε καλό βράδυ τωρα και πουσαι Πατουλη: ειςαι λίγος ,ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με "δικάσεις" ,οταν για ολη τη βρωμιά του χώρου της υγείας εχεις πιει το αμίλητο νερο (ειμαι και στον Ιατρικο σύλλογο Χανιων οχι στον Ισα)».

Λίγο αργότερα στο θέμα επανήλθε με ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που υπογράμμισε ότι «ο κ. Πολάκης αγνοεί τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει». Σχετικά με την αναφορά του ότι ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων ο ΙΣΑ απάντησε: «Θα έπρεπε ως υπουργός Υγείας να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 321 παρ. 1 του ν. 4512/2018, που ψηφίστηκε επί Υπουργίας του, ορίζεται ότι: «…… για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό σύλλογο από τον σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή, είναι το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα».

Και συνέχισε: «Είναι ήδη έκθετος στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, για τα όσα μειωτικά ανέφερε σε βάρος του Στέλιου Κιμπουρόπουλου. Είναι επίσης έκθετος στη συνείδηση του ιατρικού κόσμου αλλά και των πολιτών, για τα αποτελέσματα της πολιτικής του στον τομέα ευθύνης του. Η εικόνα αυτή δεν ανατρέπεται ούτε με μειωτικές αναφορές μέσω των social media, ούτε με απειλές προς όσους στηλιτεύουν την αήθη συμπεριφορά του».