Κλειστή παραμένει για πάνω από έξι ώρες, η λεωφόρος Συγγρού από το ύψος της οδού Φιλελλήνων μέχρι τον αριθμό 3, όπου λίγο μετά τις 6 το πρωί σημειώθηκε έκρηξη σε εξαώροφο κτίριο.

Αναλυτικότερα η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά τόσο το ρεύμα ανόδου όσο και το ρεύμα καθόδου για λόγους ασφαλείας.

Η τροχαία εκτιμά πως η λεωφόρος θα μπορέσει να "ξανανοίξει" σήμερα αργά το απόγευμα χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να κάνει πιο συγκεκριμένη πρόβλεψη για το πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται πως από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ένα άτομο, το οποίο μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο 78χρονος άντρας, ο οποίος εισήχθη επειγόντως στο χειρουργικό τμήμα, φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα.

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστική, αστυνομία και δήμος καθώς διεξάγονται έρευνες για τα αίτια της έκρηξης, ελέγχονται για ζημιές παρακείμενοι χώροι ενώ αποσύρονται τα συντρίμμια που προκάλεσε το ωστικό κύμα.

Αναλυτικότερα, γίνονται έλεγχοι στο δίκτυο φυσικού αερίου και σε παρακείμενα κτήρια, καθώς η διαρροή αερίου φαίνεται ότι ήταν η αιτία της έκρηξης.

Δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες έχουν οριστεί με σκοπό την εξακρίβωση των αιτιών της ισχυρότατης έκρηξης.

Αξίζει να αναφερθεί πάν πάντως με νεότερες πληροφορίες πάντως πηγές από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής αναφέρουν πως το το κτίριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου αλλά αντίθετα φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7.

Πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών είναι πως το ωστικό κύμα προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Μάλιστα τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 ίσως προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως είχε στο σπίτι του ο 78χρονος τραυματίας.

Σημειώνεται πως έχουν καταγραφεί ζημιές σε κτήρια ακόμα και σε απόσταση περί τα 200 μέτρα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις