Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Θα σεβαστούμε την επιθυμία του, δηλώνει ο γιος του

Με σιωπή και σεβασμό θα σεβαστεί η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη την επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπως διευκρινίζει με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του Γιώργος.

Νωρίτερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή που «μπλόκαρε» την ταφή του στο Βραχάτι Κορίνθου δικαιώνοντας σε πρώτη φάση τον συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη που προσκόμισε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι τελευταία επιθυμία του εκλιπόντα ήταν να ταφεί στο Γαλατά Χανίων.

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…», έγραψε ο Γιώργος Θεοδωράκης.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα επιστολή του μουσικοσυνθέτη με ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου του 2013 προς τον τότε Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη. Εκεί ο Θεοδωράκης αναφέρει ότι προχώρησε σε ενέργειες που θα διασφάλιζαν ότι θα ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων.

Ο Μίκης Θεοδωράκης επισημαίνει ότι η οικογένειά του διαφωνεί με την επιθυμία του να ταφεί στο Γαλατά Χανίων και γι' αυτό το λόγο, ανέθεσε στον φίλο του Γεώργιο Αγοραστάκη και στην γραμματέα του Ειρήνη Παρμενίδου «να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες για τον σκοπό αυτό ενέργειες» ώστε να ταφεί όπως εκείνος επιθυμεί.

«Θα ήθελα να ζητήσω και από εσάς, όταν έρθει η ώρα να τους συνδράμετε και να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν, ως αρμόδιος Δήμαρχος, αφού το προαναφερόμενο κοιμητήριο υπάγεται πλέον στον Δήμο Χανίων, ώστε αυτή η τελευταία επιθυμία μου να κατισχύσει οποιασδήποτε αντίθετης και να πραγματοποιηθεί», σημειώνει ο Μίκης Θεοδωράκης στην επιστολή του.

Πηγή: skai.gr