Κηδεία Γιώργου Τράγκα: Το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο

Τον  Γιώργο Τράγκα αποχαιρέτησαν την Πέμπτη οι οικείοι του, φίλοι και συνάδελφοι στον ιερό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας Κηφισιάς. Ο δημοσιογράφος έδωσε μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ωστόσο δεν κατάφερε να βγει νικητής.

«Χορεύω τανγκό με τον COVID-19», έγραφε στην τελευταία ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Τράγκας. Μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα όμως, η κατάστασή του επιδεινώθηκε με τους θεράποντες γιατρούς να κρίνουν αρχικά ότι θα έπρεπε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για να παρακολουθείται η πορεία της υγείας του. Λίγες ώρες αργότερα κρίθηκε ότι η νοσηλεία σε απλή κλίνη covid-19 δεν ήταν επαρκής, με τους γιατρούς να αποφασίζουν την διακομιδή του σε κρεβάτι ΜΕΘ. Το βράδυ της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου οι γιατροί αποφάσισαν ότι ο Γιώργος Τράγκας έπρεπε να διασωληνωθεί.

Ο δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου σε ηλικία 72 ετών. Η ταφή του στο Δημοτικό κοιμητήριο Κηφισιάς.

Σημειώνεται ότι στην κηδεία παρέστη και ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα. 

«Το πρόβλημα ήταν ότι σε αυτή την ηλικία νόμιζε ότι ήταν άτρωτος» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο Χρήστος Ζούπας, διαβητολόγος και προσωπικός φίλος του Γιώργου Τράγκα που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα σε ηλικία 72 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό

«Νόμιζε ότι ήταν άτρωτος, και ετοιμαζόταν μάλιστα να κάνει και ταξίδι, που του έλεγα ‘για όνομα του Θεού πού θα πας, και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι εφόσον είσαι αρρύθμιστος έχεις μεγαλύτερη ανάγκη από έναν ρυθμισμένο να κάνεις το σάκχαρο σου, διότι μια φλεγμονή θα σου αλλάξει όλο το προφίλ θα απορρυθμίσει υπερβολικά το σάκχαρο’» «Και όπως πραγματικά του τα έλεγα, έτσι ακριβώς έγιναν με κινηματογραφική ακρίβεια (…) Το είχα προδιαγράψει, αλλά δεν το φανταζόμουν ότι θα γίνει τόσο πολύ γρήγορα και τόσο επιθετικά» σημείωσε ο κ. Ζούπας. 

Πηγή: skai.gr