Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο ναυαγοσώστης που έσωσε 25χρονο - «Είχαν μουδιάσει χέρια-πόδια»

Ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού εντοπίζει τον ναυαγοσώστη μαζί με τον 25χρονο λουόμενο στον φουρτουνιασμένο Μύρτο… επί 6 ώρες παλεύουν με τα κύματα.. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί… Προσπαθούν να κρατηθούν από μια πλευστή σημαδούρα.  

Παντού σκοτάδι και το μόνο που φαίνεται είναι το φως απο τον φακό του διασώστη. 

Ο ναυαγοσώστης κάνει νοήματα με τα χέρια στους διασώστες του λιμενικού την ώρα που τους προσεγγίζουν με το ελικόπτερο.. έρχεται το τέλεος στην περιπέτεια τους... ταυτόχρονα προσπαθεί να καθησυχάσει τον 25χρονο.

«Μας πέρασε απ το μυαλό οτι δεν θα τα καταφέρουμε, παρηγόρησε ο ενας τον άλλον βοήθησε ο ένα ετον άλλο και κάναμε υπομονή. Υπάρχει μια παροιμία που λεει θεε μου μην μου δώσει αυτό που μπορώ να αντέξω, μπορεί να καθόμασταν μέχρι την άλλη μέρα εκεί δεν ήμουν διατεθειμένος να πεθάνω ούτε εγώ ούτε αυτός» αναφέρει ο ναυαγοσώστης, Ηλίας Παπαγεωργόπουλος.

Ένας διασώστης δεμένος με ειδικούς ιμάντες αρχίζει να κατεβαίνει αργά αφου τους προσεγγίζει, ασφαλίζει και τους δύο με ειδικό ιμάντα για να ξεκινήσει η άνοδος με ασφάλεια στο ελικόπτερο.

«Έκανε κρύο είχαν μουδιάσει τα χέρια μας τα πόδια μας, η γλώσσα μας ήμασταν αφυδατωμένοι, είχαμε ναυτία το παιδί έκανε εμετό και το δυνατό κύμα πέταγε την πλευστή σημαδούρα  στα βράχια. Αν δεν γινόταν κάτι άμεσα θα είχαμε σκοτώθεί» σημειώνει ο ναυαγοσώστης. 

Όλα ξεκίνησαν, όταν ένας λουόμενος αποφάσισε να βουτήξει στα νερά του Μύρτου παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το δυνατό κύμα τον παρέσυρε και ήταν αδύνατο να κολυμπήσει προς την ακτή. Ο ναυαγοσώστης παρότι είχε σχολάσει επέστρεψε για να τον βοηθήσει.

«Στις 8 δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα απο τον φίλο του παιδιού που πνιγόταν.. φτασαμε μετα απο δεκα λεπτα και φτιαξαμε σχέδιο διασωσης να μπώ εγω μονος μου και ο συναδελφος να μας ρίξει ένα σκοινι να μας τραβήξει. Όταν ήρθε η ώρα όμως να μας τραβήξει μας κάλυψε ένα κύμα 4-5 μέτρων ήπιαμε νερό και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε περιμένα εκεί με το σωσίβιο μέχρι να έρθει κάποιος να μας σώσει» υπογραμμίζει ο κ. Ηλίας Παπαγεωργόπουλος.

Το ελικόπτερο τους μετέφερε στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  

Πηγή: skai.gr