Κλείσιμο

Κατολισθήσεις στα Τέμπη

Κλειστή η εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών λόγω κατολισθήσεων.

Το πρωί της Πέμπτης σκοτώθηκε στο σημείο ο ιταλός επικεφαλής της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το οδικό τμήμα, όταν καταπλακώθηκε από βράχο. Δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Την Παρασκευή στην περιοχή θα μεταβεί κλιμάκιο ελβετών ειδικών στη σταθεροποίηση πραβνών για να καθοριστεί ο τρόπος ταχύτερης αντιμετώπισης του φαινομένου.

Η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτηρίους.

Κακώς τόσα χρόνια δεν συνδέσαμε τη Λάρισα με την Εγνατία οδό ώστε να υπάρχει ο παράλληλος δρόμος των Τεμπών, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός.

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών ευρεία σύσκεψη υπό το τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, ενόψει και της αυξημένης κίνησης της εορταστικής περιόδου.

Αποφασίστηκε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια καλύτερης προετοιμασίας του διαθέσιμου οδικού δικτύου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης, οι πρόνοιες για να παραμείνει το υπάρχον δίκτυο ανοικτό, ασφαλές και εποπτευόμενο, οι τρόποι της πληρέστερης ενημέρωσης πολιτών, επιχειρηματιών, μεταφορέων και εταιρειών οδικής βοήθειας, και η ενίσχυση των μετακινήσεων και μεταφορών αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, ακόμη και δια θαλάσσης.

Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών θα ληφθούν έκτακτα μέτρα: τοπική πρόβλεψη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πύκνωση των σταθμών της Τροχαίας, μεταφορά βαρέων γερανοφόρων στην περιοχή, ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, κ.ά.

Κατολισθήσεις και στην Καρδίτσα

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του Δήμου Μουζακίου, στο νομό Καρδίτσας, προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αλλά και σε οικίες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα Δημοτικά Διαμερίσματα Δρακότρυπας, Ανθοχωρίου και Οξυάς. Στο Ανθοχώρι ειδικότερα κατέπεσε βράχος στον κεντρικό οδικό άξονα και διακόπηκε η κυκλοφορία για αρκετές ώρες.
Πηγή: skai.gr