Κατηγορίες σε έξι άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια

Σωρεία κατηγοριών αντιμετωπίζουν έξι άτομα, ηλικίας 20 έως 38 ετών, τα οποία φέρονται ότι πριν από δύο μήνες περίπου συμμετείχαν σε εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ερασιτεχνών.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των έξι ατόμων για συμπλοκή, σύσταση και συμμορία, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, απρόκλητες - επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αθλητισμού και άλλες πράξεις.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι στις 7 Οκτωβρίου 2009 και στη διάρκεια του ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα κυπέλλου ερασιτεχνών Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) Νέων, μαζί με άλλα άτομα, αφού παραβίασαν την πόρτα εισόδου του γηπέδου εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν χωρίς λόγο και αιτία σε φιλάθλους, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν 6 άτομα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν αργότερα και κατέσχεσαν στο χώρο όπου σημειώθηκαν τα αιματηρά επεισόδια ξύλινα ρόπαλα, μεταλλικούς σωλήνες, καρφιά, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες άσκησης ποινικών διώξεων σε βάρος τους.
Πηγή: skai.gr