Καθυστερήσεις πτήσεων λόγω ομίχλης

Προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών και αναστάτωση στο πρόγραμμα πτήσεων των Ολυμπιακών Αερογραμμών προκάλεσε η χαμηλή ορατότητα που παρατηρήθηκε το πρωί του Σαββάτου σε πολλές περιοχές της χώρας, εξαιτίας της ομίχλης, λόγω της αυξημένης υγρασίας. Ειδικότερα, ματαιώθηκαν οι πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Αθήνα για Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο, καθώς και η πτήση από Θεσσαλονίκη για Λήμνο.
Επίσης, λόγω μειωμένης ορατότητας στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, οι πτήσεις από Ντουμπάϊ και Βηρυτό, προσγειώθηκαν αρχικά στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να προκύψουν καθυστερήσεις στις πτήσεις προς Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Ρώμη. Μάλιστα, οι δύο πρωινές πτήσεις προς Λονδίνο συγχωνεύθηκαν σε μία, με μεγαλύτερο αεροσκάφος Αirbus Α-340. Από τις 11 το πρωί και μετά, όλες οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά.
Το πρόγραμμα πτήσεων της Αegean Airlines εκτελέστηκε κανονικά και μόνο η πρωινή πτήση προς Κέρκυρα καθυστέρησε να αναχωρήσει από την Αθήνα περίπου μία ώρα, λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.
Πηγή: skai.gr