Καθοριστικός ο ρόλος των γυναικών

Επίκαιρος όσο ποτέ ο ρόλος των γυναικών, που παρά την καθοριστική συμμετοχή τους στη σύγχρονη κοινωνία εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται μειονεκτικά και να μην απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων, ακόμα και στις λεγόμενες "ανεπτυγμένες" χώρες.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σε άρθρο της στην "Καθημερινή της Κυριακής" σημειώνει ότι τα παγκόσμια προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και πολύπλοκα για να επιλυθούν χωρίς την πλήρη συμμετοχή των γυναικών.

Με αφορμή την "Ημέρα της Γυναίκας" (8 Μαρτίου), ο πρόεδρος του Συβμουλίου Απόδημου Ελληνισμού Στέφανος Ταμβάκης, τιμά την απόδημη ελληνίδα, η οποία –όπως σημειώνει-" με τον καθημερινό της αγώνα διαφυλάσσει, ως ανεκτίμητο θησαυρό, την ταυτότητά μας, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμά της πατρίδας".

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ανέρχεται στο 18,5% ποσοστό διπλάσιο απ' αυτό της ευρωζώνης. Επίσης, το 60% των γυναικών είναι μερικά απασχολούμενες.

Με απόφαση του υπουργού Μεταφορών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, η μετακίνηση των γυναικών με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι δωρεάν την Κυριακή 8 Μαρτίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επίσης όσες γυναίκες ταξιδέψουν με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης έχουν έκπτωση 50%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ "Μακεδονία" Χρήστο Λούπα.

Πάντως, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΤΕΛ, Θεμιστοκλής Αμπλάς, διευκρίνισε στο ΣΚΑΪ ότι το ποσοστό έκπτωσης δεν είναι το ίδιο σε όλα τα ΚΤΕΛ, ενώ στους νομούς Λάρισας και Ευρυτανίας η έκπτωση δεν ισχύει.
Πηγή: skai.gr