Καθαροί οι Έλληνες φοιτητές

Άλλοι τρεις καθηγητές της νομικής σχολής του Κραγκούγεβατς συνελήφθησαν από τη Σερβική αστυνομία, για την υπόθεση των πλαστών πτυχίων.

Μετά τις νέες συλλήψεις ο αριθμός καθηγητών που κατηγορούνται για δωροληψία ανήλθε στους δεκατρείς.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η υφυπουργός Παιδείας που ήταν τακτικός καθηγητής της νομικής σχολής στο Κραγκούγεβατς.

Ο υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού της Σερβίας Σλόμπονταν Βουκσάνοβιτς σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Β92, σχολιάζοντας την απόφαση του ελληνικού υπουργείου για αναστολή των αναγνωρίσεων πτυχίων από την Σερβία την χαρακτήρισε "απόλυτα λογική".

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου για " αγορασμένα πτυχία" ελλήνων που σπούδασαν στην Σερβία δήλωσε ότι "στο χέρι της ελληνικής και της σερβικής αστυνομίας είναι να διαλευκάνουν τέτοιες υποθέσεις" ανέφερε ωστόσο ότι για την ώρα δεν εμπλέκονται έλληνες φοιτητές σε υποθέσεις δωροδοκίας καθηγητών.

Ο Σέρβος υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: "οι Έλληνες φοιτητές έχουν το ίδιο καθεστώς με τους Σέρβους. Μέχρι στιγμής δεν λάβαμε καταγγελίες που να αφορούν Έλληνες. Όλες οι καταγγελίες που παραδώσαμε στην αστυνομία προς διερεύνηση αφορούσαν αποκλειστικά Σέρβους φοιτητές".
Πηγή: skai.gr