Κλείσιμο

Καθαρίστρια: Nα μη μεγαλώσουν τα παιδιά μου σε ίδρυμα όπως εγώ (Vid)

Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας δημοτικού σχολείου του Βόλου, που καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο σε δεκαετή φυλάκιση, επειδή όπως αποδείχθηκε, εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο δημοτικού, από το 1996 μεχρι και το 2014 και ήδη εκτίει την ποινή της στις φυλακές Θήβας.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της σταλεί το κείμενο της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Βόλου με την οποία καταδικάστηκε η καθαρίστρια σε κάθειρξη 10 ετών, προκειμένου να ερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης.

Η Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της αποσταλεί αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Η καθαρίστρια συγκινεί με τα λόγια της μέσα από τις φυλακές της Θήβας, η οποία όπως λένε έκανε την παραποίηση του απολυτηρίου της για χάρη των παιδιών της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Βάσω Καρυδάκη, Πρόεδρος συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας , ανέφερε πως ήρθε σε επικοινωνία με την  καθαρίστρια, η οποία ευχαριστεί τον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό της. 

Θέλει η ιστορία της να ακουστεί στην κοινή γνώμη, ενώ παραδέχεται πως νιώθει ενοχές για αυτή της την ενέργεια που ως κίνητρο δεν είχε τίποτα άλλο πέρα από το συντηρηθούν τα παιδιά της και να μην ζήσουν τα σκληρά παιδικά χρόνια που εκείνη πέρασε.

Η 52χρονη αναφέρει μάλιστα πως νιώθει ντροπή ειδικά προς τα παιδιά της, τα οποία εξέθεσε και έβαλε σε μπελάδες φοβούμενη μην καταλήξουν να μεγαλώσουν σε ίδρυμα, όπως εκείνη.

"Είναι μια υπερήφανη αγωνίστρια της ζωής." αναφέρει η κα Καρυδάκη, τονίζοντας κανείς δεν έμαθε ποτέ το πόσο πάλεψε αυτή η γυναίκα για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

"Έχει ενοχές εκείνη ενώ κανονικά θα πρέπει να έχουμε ενοχές εμείς ως κοινωνία και ειδικότερα όσοι έχουν ευθύνη για το άδικο.Δεν πρέπει να σιωπήσουμε στο άδικο, έστω και προσχηματικά πρέπει να φανεί η Δικαιοσύνη. Μιλάμε για μια γυναίκα που είναι μάνα και εργαζόταν σκληρά. Πρόσθεσε.

Η Κα Καρυδάκη μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι η καθαρίστρια όχι μόνο πρέπει να αποφυλακιστεί αλλά πρέπει να επιστρέψει και στην δουλειά της, υπογραμμίζοντας πως μια καθαρίστρια που μοχθεί για ένα μεροκάματο δεν χρειάζεται πτυχία και τίτλους.

Η γυναίκα αυτή δεν έκλεψε τα λεφτά, τα δούλεψε. Τόνισε.

Κλείνοντας μάλιστα η Πρόεδρος του συνδικάτου, εξέφρασε σε συναισθηματικά φορτισμένο τόνο, την απορία της για το κατά πόσο η ποινική δίωξη και φυλάκιση της καθαρίστριας, έλυσε το πρόβλημα της εγκληματικότητας στη χώρα.

"Δηλαδή τώρα που την φυλακίσαμε νιώθουμε ασφαλείς; Πατάξαμε την εγκληματικότητα; διερωτήθηκε.
Πηγή: skai.gr