Κλείσιμο

Καταθέτουν για την Παιανία

Στην ανακρίτρια θα καταθέσουν την Πέμπτη, πέντε άτομα που έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ηθικοί αυτουργοί για την δολοφονία του νεαρού Μιχάλη Φιλόπουλου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Παιανία.

Οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών Μαρουσώ Καλαντζή και Ελένη Ράικου αρχίζουν από μηδενική βάση την προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να μην υπάρξουν αιτιάσεις για ενδεχόμενη ακυρότητα λόγω των ενόρκων καταθέσεων που έλαβαν οι αστυνομικοί από μάρτυρες και υπόπτους, οι οποίοι ομολογούσαν την εμπλοκή τους στα επεισόδια και τη δολοφονία, κατονομάζοντας και άλλους ως δράστες αξιόποινων πράξεων.

Και οι πέντε που φέρονται αναμεμειγμένοι με την υπόθεση της δολοφονίας αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον θανάσιμο τραυματισμό του Μ. Φιλόπουλου.

Οι συνήγοροι των πέντε υπόπτων έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να προσβάλουν ως άκυρη τη διαδικασία που προηγήθηκε κατά τη διάρκεια της οποίας απλοί μάρτυρες και ύποπτοι τέλεσης αξιοποίνων πράξεων εξετάστηκαν ενόρκως από την Ασφάλεια, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να παραβιαστούν τα δικονομικά δικαιώματα εκείνων που στο επόμενο στάδιο της έρευνας θα καταστούν κατηγορούμενοι.

Oι πέντε ύποπτοι αναμένεται να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί εις βάρος τους, ενώ θα ζητήσουν και προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.
Πηγή: skai.gr