Ιωάννα Μάνδρου

Με την κατάθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες που διενεργεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάζου για τους δικαστικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Νοvartis.

Η κατάθεση του κράτησε περί τις τρεις ώρες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το περιεχόμενο της.

Το όνομα του κ. Πικραμμένου είχε αρχικά εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis όταν η σχετική δικογραφία  διαβιβάστηκε  στη Βουλή. 

Ωστόσο, η δικογραφία κατά το μέρος που τον αφορούσε τέθηκε στο αρχείο με τη σφραγίδα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθώς δεν προέκυψε  κανένα  απολύτως στοιχείο , ούτε καν ένδειξη περί τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Ο κ. Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής , πολύ πριν ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Νοvartis, είχε κάνει λόγο για "μυθιστορηματικές κατηγορίες" 

Συγκεκριμένα είχε πει: "Από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη". 

Πλέον σύμφωνα με πληροφορίες  οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής  ο Λάμπρος Σοφουλάκης θα μελετήσουν το αποδεικτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει μέχρι σήμερα, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους στο πλαίσιο της ερευνάς τους.