Σημαντικό πλήγμα στο παρεμπόριο κατάφεραν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την προηγούμενη εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα, από τις υπηρεσίες του υπουργείου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν πάνω από 14.000 προϊόντα παρεμπορίου, κυρίως απομιμητικά. Επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 45.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι για παρεμπόριο που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα ήταν σαφώς περισσότεροι συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, το διάστημα 2 με 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 833 έλεγχοι, κατά 79% περισσότεροι σε σύγκριση με την εβδομάδα 25 Νοεμβρίου - 30 Νοεμβρίου. Οι παραβάσεις (συνολικά 55) στο ίδιο διάστημα παρουσιάζουν αύξηση κατά 17%.

Οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ροδόπη και Έβρο.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 678 έλεγχοι από το Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας: στον Προμαχώνα Σερρών, τους Κήπους και το Ορμένιο Έβρου και τη Νυμφαία Κομοτηνής και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.100 ευρώ.
 
 

Πηγή: skai.gr