Κατάληψη ελληνικών τάνκερ: Τις θέσεις των δύο δεξαμενόπλοιων γνωστοποίησε το TankerTrackers

Το Prudent Warrior βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν.

Τις θέσεις των δύο ελληνικών δεξαμενοπλοίων, που κρατούνται από τις ιρανικές αρχές, γνωστοποίησε ο ιστότοπος TankerTrackers.com.

Το ελληνικό τάνκερ Prudent Warrior είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν, ενώ το Delta Poseidon βρίσκεται βόρεια του νησιού Λαράκ, σύμφωνα με ανάρτηση του TankerTrackers.com στο Twitter.

Στις 27 Μαΐου, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι κατάσχεσαν δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα, μερικές εβδομάδες μετά την κατάληψη από την Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, ενός πλοίου που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας καταδίκασαν με χωριστές ανακοινώσεις τους την κατάσχεση των ελληνικών πλοίων από το Ιράν και κάλεσαν την Τεχεράνη να τα απελευθερώσει μαζί με τα πληρώματά τους.

Το Βερολίνο κατήγγειλε «μια αδικαιολόγητη ανάμιξη στις θαλάσσιες μεταφορές» και «μια σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανόνων».

Το Παρίσι, από την πλευρά του, επανέλαβε «την προσήλωσή του στους κανόνες του διεθνούς δικαίου που προστατεύουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια στη θάλασσα» και κάλεσε το Ιράν «να απελευθερώσει αμέσως τα πληρώματα και τα πλοία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ