Κλείσιμο

Καταλήψεις στο Κουκάκι: Τι αναζητά η Αστυνομία

Δύο ειδών έρευνες έχουν δρομολογηθεί τόσο από τις αρχές όσο κι από την Δικαιοσύνη αναφορικά με τα όσα έλαβαν πραγματικά χώρα στην εκκένωση της κατάληψης στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν επιδοθεί σε μια άλλη ιδιότυπη έρευνα προκειμένου να αναζητήσουν δεδομένα και στοιχεία που εδραιώνουν και επιβεβαιώνουν τους δικούς τους ισχυρισμούς για εμπλοκή και παρουσία των δύο αδερφών και εσωτερικά της κατάληψης αλλά και για στις επιθέσεις εναντίον τους.

Τρεις άνδρες της ΕΚΑΜ καταθέτουν ότι αναγνωρίζουν στα πρόσωπα τους τα δύο άτομα που βρίσκονταν στην κατάληψη και προέβαιναν στις επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, ταυτίζουν, στον 26χρονο ασκούμενο Δικηγόρο, τα ρούχα που φορούσε το άτομο στην κατάληψη με εκείνα που φορούσε ο συλληφθείς στην ταράτσα της οικογένειας.

Την ίδια ώρα ωστόσο ενώ αναγνωρίζουν τον μικρότερο αδερφό του δεν μπορούν να ταυτίσουν τα ρούχα κάτι που οδηγεί τις αρχές στην ακραία αστυνομική εκτίμηση ότι πρόλαβε να τα αλλάξει.

Το παραπάνω σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία.

Στην προσπάθεια αυτής της επιβεβαίωσης μάλιστα αναζητούν υλικό από το Drone της ελληνικής αστυνομίας για να διαπιστώσουν αν οι δύο νεαροί πηδούν από την κατάληψη της Ματρόζου στην ταράτσα της οικογένειας.

Την επίμαχη χρονική στιγμή πάντως το Drone ήταν πάνω από την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία μέχρι τώρα οι δύο τραπεζικές κάρτες που βρέθηκαν στην κατάληψη δεν ανήκουν στους δύο αδερφούς αλλά σε μια γυναίκα κι άλλο ένα άγνωστο άτομο αντίστοιχα.

Από τα ευρήματα που υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί αλλά και από την αναζήτηση αποτυπωμάτων στο εσωτερικό της κατάληψης, τίποτα δεν φαίνεται να ταυτίζεται με τα δύο αδέρφια ή με γνωστά πρόσωπα.

Κρίσιμη είναι η αναζήτηση ταυτοποίησης γενετικού υλικού (DNA).

Για παράδειγμα ερευνάται αν υπάρχει γενετικό υλικό που να ταυτοποιείται με αυτό των δύο αδερφών στα γάντια που φορούσε ο νεαρός που πετούσε αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Όσον αφορά τις καταγγελίες της οικογένειας ότι κάποιοι από τους καταληψίες διέφυγαν και δεν σχετίζονται τα δικά τους παιδιά με την κατάληψη, η απάντηση της αστυνομίας είναι ότι η μόνη είσοδος- έξοδος στην κατάληψη ήταν η ταράτσα της οικογένειας και καταληψίες δεν θα μπορούσαν να έχουν διαφύγει από κάποιου αλλού.
Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αρχές προέβαιναν με την χρήση μικροκαμερών σε επιτήρηση της κατάληψης σε προγενέστερο, της αστυνομικής επιχείρησης στάδιο, προκειμένου να έχουν στοιχεία για την πρόσβαση και τα άτομα που κινούνταν σε αυτή.

Το γεγονός αυτό δεν αποκλείει μάλιστα την πιθανότητα να είναι δυνατόν να ταυτοποιηθεί ακόμη και η φωνή του ατόμου που επιτίθεται φραστικά εναντίον των αστυνομικών.

Πηγή: skai.gr