Καταγράφουν τις καταστροφές

Καταγράφουν τις καταστροφές

Καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες, από τις πρόσφατες πλημμύρες, περιοχές πραγματοποιεί κλιμάκιο μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ καθώς και των υπηρεσιών του δήμου Αλεξανδρούπολης και της νομαρχίας Έβρου , προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος των καταστροφών στον παραλιακό άξονα της Αλεξανδρούπολης.

Τουλάχιστον 100 είναι τα σπίτια που πλημμύρισαν στους οικισμούς της Μάκρης, των Δικέλλων και της Μεσημβρίας, ενώ δεκάδες άλλα υπέστησαν ζημιές σε τοιχία και περιφράξεις, σύμφωνα με την καταγραφή των ζημιών από συνεργεία του δήμου Αλεξανδρούπολης και της νομαρχίας Έβρου.

Την ίδια ώρα, σε καταγραφή των καταστροφών προχωρά και ο ΕΛΓΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η αποζημίωση των αγροτών με πιστωτικές διευκολύνσεις και χορήγηση άτοκων δανείων.

Παράλληλα, η νομαρχία Έβρου ζητά την έκδοση υπουργικής απόφασης για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και τον χαρακτηρισμό της ως θεομηνιόπληκτης.

Πάντως, οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές και την υδροδότηση συνεχίζονται.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Μάκρης Δικέλλων αποκαταστάθηκε μερικώς, ενώ, μέσω παρακαμπτηρίων δρόμων διεξάγεται η κίνηση των αυτοκινήτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μάκρης Δικέλλων Μεσημβρίας.

Σε επιφυλακή, ωστόσο, βρίσκεται η Νομαρχία και η περιφέρεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο μεγάλης ποσότητας νερών στον ποταμό Έβρο από τη Βουλγαρία, όμως το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή είναι η ξηρασία.

Πηγή: skai.gr