Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι η ανακοίνωση των ποινών

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα ανακοινώσει το δικαστήριο την απόφασή της για τις ποινές που θα επιβάλλει στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε ισόβια για τον Γιώργο Ρουπακιά που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Η εισαγγελική πρόταση κινήθηκε προς τις αυστηρότερες ποινές, που προβλέπει ο νόμος για τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρότεινε κάθειρξη 13 για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά και λοιπούς

Η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης 7 χρόνων για τους πρώην βουλευτές της ΧΑ για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ για εκείνους που το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά, τέσσερις συνολικά, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη και Νικόλαο Μίχο, η εισαγγελική πρόταση ήταν κάθειρξη 5 χρόνια.

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών, πραγματοποιήθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, χωρίς να λείψουν και πάλι οι πιο ακραίες εκφράσεις. Ενδεικτικά, εκ των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου είπε προς το δικαστήριο: «Με την απόφαση επί των ποινών να πείτε ένα ηχηρό "σκάστε" σε όσους βγάζουν πριν από εσάς απόφαση».

Επίσης, ο εκ των συνηγόρων του Γιάννη Λαγού υποστήριξε στην αγόρευσή του ότι «έχει αγιοποιηθεί ο Παύλος Φύσσας» και συνέχισε λέγοντας πως «η Εκκλησία πρέπει να κάνει Θυρανοίξια και να γιορτάζει τη γιορτή του οσίου Παύλου».

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,