Καλάβρυτα: Μάχη με το χρόνο για τους 3 αναρριχητές – Εντοπίστηκαν μπουφάν και κράνος (pics)

Συνεχίζονται από τα ξημερώματα οι έρευνες, αλλά και η αγωνία, για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων στον Χελμό. Ο καιρός είναι καλός, χωρίς καιρικά φαινόμενα και χαμηλό άνεμο, αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ωστόσο τα συνεργεία θα πρέπει να δώσουν μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση των αναρριχητών, καθώς τη Δευτέρα προβλέπεται ραγδαία κλιμάκωση των καιρικών συνθηκών. 

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, οι έρευνες έχουν εστιάσει σε σημείο όπου εντοπίστηκε αντικείμενο, πιθανόν κράνος αναρρίχησης και κάτι που μοιάζει με μπουφάν, ενώ οι άνδρες της ΕΜΑΚ δεν έχουν προσεγγίσει ακόμα το δύσβατο σημείο. Το αντικείμενο εντόπισε το ελικόπτερο που επιχειρεί στην περιοχή. 

Με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισε την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, ενώ στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενώ ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης, συμμετέχει στις έρευνες. 
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της "μαυρολίμνης".


Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν επικεντρώνοντας στην περιοχή από "Μαυρολίμνη" έως Ύδατα της Στυγός. 

skai.gr - kalavrytanews.com

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr