Ντύθηκαν στα «λευκά» περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη-Δείτε βίντεο

Στα λευκά ξύπνησαν το πρωί της Τρίτης κάτοικοι σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας-εξπρές.

Σφοδρή ήταν η χιονόπτωση στο δήμο Λαγκαδά και συγκεκριμένα σε Σοχό, Ασκό, Βερτίσκο αλλά και σε άλλες περιοχές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο μηχανισμός για να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας χιόνισε στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, στη Δορκάδα, τον Σοχό, το Λιβάδι και τον Βερτίσκο. Σε όλα αυτά τα σημεία επιχειρούν αποχιονιστικά μηχανήματα.

Στο μεταξύ, στη Χαλκιδική χιονίζει στο βόρειο τμήμα του Νομού από τη Γαλάτιστα προς τον Πολύγυρο, την Αρναία, τη Βαρβάρα και τον Ταξιάρχη. Αποχονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε όλα τα αντίστοιχα οδικά δίκτυα. Στις Σέρρες αποχιονισμός γίνεται στην Άνω Βροντού, το Ροδολίβος και την Αμφίπολη, ενώ στην Ημαθία το βράδυ σημειώθηκε χιονοθύελλα στο Βέρμιο και την Καστανιά. Τα αποχιονιστικά δούλευαν μέχρι τα ξημερώματα και αυτή τη στιγμή οι δρόμοι είναι καθαροί. Στον κάμπο της Ημαθίας επικράτησαν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι πλέον έχουν εξασθενήσει.

Δυνατοί άνεμοι επικράτησαν και στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς, ενώ η έντασή τους έφτασε τα 7 με 8 μποφόρ. Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν στις Μουριές και επί τόπου έσπευσε η πυροσβεστική.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας και Πιερίας δεν αναφέρθηκαν προβλήματα.

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν ύφεση τα καιρικά φαινόμενα που έφεραν χιόνια στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Ημαθίας και των Σερρών. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, «αρχικά θα σταματήσουν ο αέρας και οι χιονοπτώσεις και μέχρι αύριο ο καιρός θα βελτιωθεί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και GR-Times

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr