Κλείσιμο

Ακίνητα τα πάντα στα βόρεια και ανατολικά - Πυκνό χιόνι κάλυψε την Αττική (βίντεο και φωτογραφίες)

Το απόλυτο χάος επικρατεί στους δρόμους της Αττικής και ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» που από το πρωί έχει βυθίσει στο χιόνι μεγάλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Οι δρόμοι καλύφθηκαν πολύ γρήγορα με χιόνι με αποτέλεσμα αρκετά αυτοκίνητα να μην μπορούν να συνεχίσουν με ασφάλεια τη διαδρομή τους και να βρίσκονται ακινητοποιημένα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Αρκετά είναι και τα τροχαία που έχουν γίνει σε διάφορους δρόμους.

Έντονη είναι η χιονόπτωση και στο Σύνταγμα, όπως θα δείτε στο βίντεο που καταγράφει εικόνες από τη Βουλή.

Δείτε βίντεο από εκχιονιστικό στη λεωφόρο Μεσογείων

Οι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με υπομονή για να φτάσουν στον προορισμό τους και το βασικότερο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην οδηγούν όταν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

«Μείνετε στα σπίτια σας» είναι η έκκληση της Αστυνομίας προς τους πολίτες ιδιαίτερα των βορείων προαστίων. Νωρίτερα οι κάτοικοι έλαβαν στα κινητά τους μήνυμα από το 112.

Από τις 7 το πρωί έως τις 11.30 η Πυροσβεστική έχει λάβει 36 κλήσεις για παροχές βοήθειας στην Αττική. Τα τηλεφωνήματα αφορούσαν βοήθεια σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματα ή τις κατοικίες τους αλλά και τη μεταφορά νεφροπαθών.

Μετ’ εμποδίων διεξάγονται και τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ- Γραμμή 1 Μετρό), η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς -Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία του Τραμ σε όλο το δίκτυο του, με τερματικό σταθμό τη στάση « ΣΥΝΤΑΓΜΑ»σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Η κατάσταση στο εθνικό οδικό δίκτυο

Απαγορεύεται  η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών -Λαμίας από τα όρια της Κηφισίας μέχρι την Τραγάνα και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με την χρήση των αλυσίδων. 

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό, στη λεωφόρο Διόνυσου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής στη Νέα Μάκρη προς Πεντέλη και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Κανονικά διεξάγεται μέχρι στιγμής η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών – Κορίνθου, ωστόσο πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Μαγούλα, την Μάνδρα και τον Ασπρόπυργο.

Προβλήματα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μετ’ εμποδίων διεξάγονται και τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ- Γραμμή 1 Μετρό), η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς -Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά.

Στο Μετρό, οι συρμοί της Γραμμής 3 στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο σταματούν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.  Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επίσης, το τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας, ενώ κανονικά μέχρι στιγμής διεξάγονται τα δρομολόγια στον ηλεκτρικό.,

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί - Κάντζα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr